عوامل خطر بیماری‌های عروق قلب

عوامل خطر بیماری‌های عروق قلب
بیماری‌های قلبی، به رغم این که بسیاری از افراد از روش‌های پیشگیری و درمان آن آگاهند جزو دلایل اصلی مرگ و میر بیماران در کشورهای توسعه‌یافته است. یکی از انواع شایع بیماری‌های قلبی، بیماری‌های عروق کرونری قلب است.
شریان‌های کرونری قلب، وظیفه خونرسانی به عضله قلب را به عهده دارند. پلاک‌ها (تشکیل شده از ذرات چربی) به این شریان‌ها آسیب رسانده و پلاکت‌ها (سلول‌هایی در خون که به انعقاد خون کمک می‌کنند) بعد از چسبیدن به این پلاک‌ها به شریان صدمه وارد کرده و به انسداد جریان خون منجر می‌شوند. این حالت به ایسکمی (کاهش یا قطع اکسیژن‌رسانی به سلول‌های عضله قلب) منجر شده و انفارکتوس میوکارد (حمله قلبی) را ایجاد می‌کند. عوامل خطر یعنی عواملی که فرد را مستعد ابتلا به بیماری‌های عروقی قلب می‌کند با مطالعات علمی زیاد شناخته شده‌اند. رفع عوامل خطر قابل کنترل می‌تواند شانس یک فرد را برای ابتلا به بیماری‌های عروقی قلب کاهش دهد. این موضوع بسیار مهم است چرا که بیماری‌های عروقی قلب ممکن است تا زمانی که فرد دچار حمله قلبی یا مرگ ناگهانی قلبی شود، هیچ علامتی نداشته باشند. مرگ ناگهانی قلبی اولین علامت بیماری قلبی در بسیاری از افراد است.
پیشگیری
سیگار کشیدن را ترک کنید.
حداقل 30 دقیقه در اغلب روزهای هفته ورزش کنید.
اگر مبتلا به فشارخون بالا هستید آن را درمان کنید.
اگر مبتلا به دیابت هستید قند‌خون‌تان را کنترل کنید.
وزن‌تان را کاهش دهید و اگر وزن‌تان طبیعی است آن را با رژیم‌غذایی متعادل و ورزش در محدوده طبیعی حفظ کنید.
در رژیم‌غذایی خود مقدار زیادی غذاهای حاوی فیبر، میوه و سبزی و حبوبات بخورید.
مصرف چربی‌های حیوانی، چربی‌های ترانس، قند و نشاسته را محدود کنید.
با رژیم غذایی،‌ ورزش و در صورت نیاز دارو کلسترول خون خود را کاهش دهید.

عوامل خطر

سن (بالاتر از 40 سال برای مردان، 45 سال برای زنان)
جنس مذکر
تاریخچه خانوادگی بیماری‌های عروقی قلب
سیگار کشیدن
فشارخون بالا
دیابت
چاقی
افزایش میزان کلسترول تام، کاهش سطح HDL (کلسترول خوب)، افزایش سطح LDL (کلسترول بد) و افزایش تری‌گلیسیرید
کاهش فعالیت‌های بدنی
چاقی شکمی (بدن سیبی شکل)

برای داشتن قلبی سالم، رویه زندگی‌تان را تغییر دهید
با کمی تغییر در رویه زندگی می‌توانید زندگی بهتر و سالم‌تری داشته باشید و خطر بیماری‌های عروقی قلب را کاهش دهید. حتی کاهش 10 درصدی وزن می‌تواند به طور قابل‌توجهی خطر بیماری‌های قلبی را در شما کاهش بدهد. کمی قدم زدن حین کار، برنامه‌ریزی برای ورزش، ورزش کردن با یک دوست یا یکی از اعضای خانواده،‌ بازی با فرزند خود و استفاده از پله به جای آسانسور، قدم‌های کوچکی برای سلامت کلی بدن است. بیشتر روزهای هفته 30 دقیقه به فعالیت بدنی بپردازید و 2 روز در هفته ورزش‌های قدرتی و انعطاف‌پذیری انجام دهید. همسر و اعضای خانواده می‌توانند در تغییر رویه زندگی شما نقش موثری داشته باشند و این کار برای سلامت همه افراد خانواده مفید است. می توانید حبوبات را به رژیم غذایی خود اضافه کنید بدون اینکه باعث تغییر طعم غذا شود. از گوشت قرمز کمتر استفاده کنید و بیشتر گوشت سفید مرغ، جوجه و یا ماهی، آن هم به میزان اندک استفاده کنید. از خشکبار استفاده کنید و از مصرف غذاهای فرآوری‌شده پرهیز کنید. روزانه 5 وعده میوه و سبزی مصرف کنید.
منبع: www.salamat.com

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد